Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Не можете да напуснете Турция, ако имате глоба и не сте я платили
Не можете да напуснете Турция, ако имате глоба и не сте я платили
По света
04-12-19
добавено
3058
прегледа

На граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на чужди граждани глоби и други санкции по време на престоя им на територията на страната, чието заплащане не е било извършено на друго място. Това съобщиха от генералното консулство на България в Одрин и Министерството на външните работи.

 

По този начин, ако имате глоба и не сте я платили, няма да можете да напуснете южната ни съседка.

 

Става въпрос за глоби при нарушения на правилата за движение по пътищата и незаплатени толтакси при използване на автомагистралите в Турция.

 

Заплащането се осъществява на митническите пунктове на ГКПП при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични глоби и други санкции излиза на служебния компютър на митническия служител. В случай че има неплатени такива, се издава предписание да бъде извършено незабавно плащане на гише на митницата, включително с кредитни и дебитни карти. В случай че в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани.

 

При невъзможност за заплащане на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция.

 

Източник: dir.bg