Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Не подписвайте нови договори след отпадането на роуминга!
Не подписвайте нови договори след отпадането на роуминга!
18.05.17
добавено
892
прегледа

Отпадането на роуминга за телефонните разговори в рамките на Европейския съюз не налага преподписване на действащи договори с мобилните оператори. Това обяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

 

Според него хората по никакъв начин не могат да бъдат задължени да се обвържат с нов срочен договор и предупреди да бъдат внимателни, ако получат предложение за много изгодни условия.

 

"Има случаи, в които се спекулира с това, и операторите използват подобни възможности, за да добавят към договорите на потребителите допълнителни услуги, които често пъти не са необходими. Настоятелно правят опити да ги склонят да подпишат нови срочни договори, за да ги запазят за по-дълго време или да ги затруднят, ако решат да ги напуснат в даден момент", обясни Маргаритов.

 

Той каза още, че новите правила за роуминга ще бъдат въведени чрез промяна в общите условия на мобилните оператори, пише dnevnik. bg. Затова КЗП започва преглед на всички условия, при които дружествата в сектора предоставят телекомуникационни услуги на своите клиенти.Маргаритов уточни, че телекомите са длъжни да уведомят потребителите за тези промени, а единият от тях вече го е направил.

 

От 15 юни трябва да бъдат премахнати надценките в сметките за мобилен телефон на пътуващите в чужбина граждани. Това стана, след като в началото на февруари евродепутатите и представителите на държавите членки се договориха за реформа в цените, за да могат гражданите на Европа да говорят свободно помежду си.