Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нивото на радиация в Северодвинск е било от 4 до 16 пъти над нормата след взрива в полигона
Нивото на радиация в Северодвинск е било от 4 до 16 пъти над нормата след взрива в полигона
Вземи EMBED
Loading the video...
08-13-19
добавено
8137
прегледа

Нивото на радиация в руския град Северодвинск в Архангелска област е било надхвърлено от 4 до 16 пъти при инцидента на близкия военен полигон в четвъртък, предава агенция ТАСС.

 

 

Петима ядрени инженери загинаха при взрива, а други трима бяха ранени.

 

 

 

 

"РОСАТОМ": ОТЧЕТЕНИ СА ПОВИШЕНИ НИВА НА РАДИАЦИЯ СЛЕД ВЗРИВ НА ПОЛИГОН В АРХАНГЕЛСК (ВИДЕО)

 

 

Към 12.00 ч. московско (и българско) време на 8 август системите за контрол на радиацията в 6 от общо 8 точки в Северодвинск са регистрирали дози "гама излъчване", надминаващи 4 до 16 пъти фоновите стойности за тази територия, посочва ведомството на своя сайт.

 

 

 

 

В деня на инцидента началникът на гражданската защита в града Валентин Магомедов заяви, че в продължение на половин час радиационният фон в Северодвинск е надхвърлял близо три пъти допустимата норма.

 

 

Академик Леонид Болшов, научен ръководител на Института по проблемите на безопасното развитие на ядрената енергетика съобщи, че след инцидента няма заплаха за населението на Архангелска област. Властите уверяват, че радиационният фон е възстановил нормалното си равнище и ситуацията е овладяна.

 

 

Източник: ТАСС