Следва: Абитуриенти ...

Ники Александров напуска Gong.bg, предаването по Дарик спира да работи със сайта заради признаци на редакционна намеса

27 Май 2019
29 24472

Току-що от предаването на Дарик Радио, което до днес се казваше "Спортно шоу Гонг" се разбра, че е прекратен договорът на спортния журналист Ники Александров със сайта Gong.bg, на който той беше главен редактор, едностранно от собствениците на Нетинфо, които притежават сайта.

 

Томислав Русев заяви в ефир: "Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както бяхме до сега, (е) защото …  забелязахме първите признаци на редакционна намеса, които нашия екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога." Той и останалите му колеги обявиха, че спират участието си в работата на Gong.bg, в знак на солидарност с Ники Александров.

 

 

""

 

 

Томислав Русев, който заедно с Ники Александров е създател на марката "Гонг" и дългогодишен водещ на предаването по Дарик, както и създател на спортното радио Гонг, сподели, че най-вероятната причина за прекратяване на договора на колегата му са негови коментари относно края на родното първенство по футбол. 

 

Самият Ники Александров заяви, че му е мъчно за продукта, който са създали, но по никакъв начин не може да приеме намеса в журналистическата му работа.

 

Тъй като вече не могат да ползват марката "Гонг", от днес предаването им ще се казва "Спортното Шоу на Дарик радио".

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции