<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94471" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В 3 от 39 секци...

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян създават ново гражданско движение

20 Юли 2021
0 3204

Народните представители от коалицията „Изправи се! Мутри вън!” Николай Хаджигенов и Арман Бабикян създават ново гражданско движение, което ще носи името „Ние идваме!”.

„Ние, гражданите, създаваме гражданско движение на стотиците последователи и симпатизанти, на хора от протестите, които настояваха да изградим организация, в която да се включат активно. В последната година се сформираха комитети по регионите на случаен принцип, водени от ентусиазма на гражданите за промяна в България. Днес си даваме сметка, че без нашите координирани, общи усилия, трудно ще защитим човешките права, правовата държава, демокрацията и свободната пазарна икономика”, пише в съобщение, изпратено до медиите.

Скандал в „Изправи се! Мутри вън!“ заради евентуална подкрепа от БСП и ДПС (видео)

Като причини, налагащи създаването на организацията, Хаджигенов и Бабикян подчертават още: „Ние идваме, защото мутрите не са вън от системата на управление и живота на гражданите. Ние идваме, защото е време за поколението, което настоява България да е част от модерния, цивилизован свят. Ние идваме, за да следим отблизо дали правосъдната система дава справедливост. Ние идваме за битка с корупцията и установяване на правила, които лишават от шансове тези, които искат с пари да си купят успех. Ние идваме, защото правата на всички са равни, а идеите на всички са ценни. Ние идваме, защото всяка власт трябва да знае, че винаги можем да дойдем на площада и никой не може да ни спре”.

По-късно стана ясно, че парламентарната група на “Изправи се! Мутри вън!” вече ще се казва “Изправи се! Ние идваме”.

“Избрахме ръководство – аз ще съм председател на групата, а адвокат Хаджигенов – заместник-председател. Препотвърдихме нашите приоритети – изгонването на мутрите от политиката, повишаване на доходите на българските граждани, подкрепа на малкия бизнес“, съобщи Мая Манолова.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции