<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: От години се ...

Нина Добрев дава урок по български жаргон в забавно видео за Vanity Fair

15 Август 2018
0 142711

Родената в България актриса Нина Добрев зарадва българските си (и не само) почитатели, като даде кратък урок по български жаргон.

 

Видеото е част от инициатива на Vanity Fair, в която знаменитости се опитват да обяснят специфични думи от родните си страни.

 

Във видеоурока звездата от „Дневниците на вампира“ се опитва да обясни на английски (в по-голямата част успешно) популярни български изрази.

 
Е, красавицата срещна няколко затруднения с думи като „кифла“, „дреме ни шапката“ и „да си във филма“, но можем да определим начинанието ѝ като успешно. Трябва да отбележим, че Нина говори чудесен български, предвид факта, че живее в Канада от двегодишна възраст.

"Родителите ми не ни разрешаваха да си говорим на английски вкъщи. Той беше за училище, а у нас – само български. Те много държаха да запазим майчиния си език и по онова време много се впечатлявах, че приятелите ми си говореха само на английски и аз исках същото. А сега съм много щастлива, че стана така, защото аз съм българка и това е моят произход", сподели през 2017 година Нина Добрев в интервю за bTV.

През годините Нина неведнъж е доказвала, че владее чудесно родния си език. Реплики на български бяха включени в сериала, който я направи световноизвестна – „Дневниците на вампира“, актрисата говори на български и в няколко телевизионни предавания, както и в скорошно съвместно интервю с Ева Лонгория.

 

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции