<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обърнаха кол...

Нинова и Станишев откриха другарски огън един срещу друг (видео)

18 Ноември 2019
0 1714

"С този председател (Корнелия Нинова) БСП няма шанс да спечели парламентарните избори". Това обяви пред бТВ председателят на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев след като на пленум вчера част от социалистите, сред които и самия Станишев, поиската оставката на Нинова заради лошото представяне на изборите.  

 

Лидерът на ПЕС обяви тази сутрин, че след силния старт през 2016 г. с победата на президентските избори, БСП има поредица от пропуснати шансове. Той предупреди, че левицата няма автоматично да стане първа политическа сила, а трябва да се бори за това.

 

 

""

 

 

По-късно Нинова отговори на критиките и попита Сергей Станишев кой колективен орган на БСП му е разрешил да се целува с тогавашния лидер на ДПС Лютви Местан на Орлов мост. Това бе на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

 

 

""

 

 

Нинова попита още "кой колективен орган реши да подкрепим Пеевски и кой влезе в парламентарната група и каза – или гласувате, или пада правителството". Нинова не пропуска да спомене и "джендър идеологията" в контекста на Истанбулската конвенция, по която ПЕС и българската левица имаха разминаване.

 

Всичко това лидерката на левицата е формулирала в писмо до съпартийците си като отговор на "кървавото" писмо на 50-те, поискали преди пленума тя да подаде оставка.

 

 

 

Източник: бТВ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции