Следва: Обърнаха кол...

Нинова и Станишев откриха другарски огън един срещу друг (видео)

18 Ноември 2019
39 1649

"С този председател (Корнелия Нинова) БСП няма шанс да спечели парламентарните избори". Това обяви пред бТВ председателят на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев след като на пленум вчера част от социалистите, сред които и самия Станишев, поиската оставката на Нинова заради лошото представяне на изборите.  

 

Лидерът на ПЕС обяви тази сутрин, че след силния старт през 2016 г. с победата на президентските избори, БСП има поредица от пропуснати шансове. Той предупреди, че левицата няма автоматично да стане първа политическа сила, а трябва да се бори за това.

 

 

""

 

 

По-късно Нинова отговори на критиките и попита Сергей Станишев кой колективен орган на БСП му е разрешил да се целува с тогавашния лидер на ДПС Лютви Местан на Орлов мост. Това бе на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

 

 

""

 

 

Нинова попита още "кой колективен орган реши да подкрепим Пеевски и кой влезе в парламентарната група и каза – или гласувате, или пада правителството". Нинова не пропуска да спомене и "джендър идеологията" в контекста на Истанбулската конвенция, по която ПЕС и българската левица имаха разминаване.

 

Всичко това лидерката на левицата е формулирала в писмо до съпартийците си като отговор на "кървавото" писмо на 50-те, поискали преди пленума тя да подаде оставка.

 

 

 

Източник: бТВ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции