Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Новата технология "3D Athlete Tracking" ще дебютира на Олимпийските игри през 2020 г. (снимки)
Новата технология "3D Athlete Tracking" ще дебютира на Олимпийските игри през 2020 г. (снимки)
По света
09-12-19
добавено
415
прегледа

Състезанията на писта през летните олимпийски игри в Токио следващата година ще включват нови детайли с "обогатена реалност", за да помогнат на зрителите да следят какво се случва по време на дадено събитие.

 

В нов видеоклип Intel показа кадри, които включват тези детайли и идентифицират имената и скоростите на най-добрите спортисти.

 

 

 

 

Зад тях също се появява цветна пътека, която показва скоростта им в различни точки по пистата. Можете да видите по-долу как цветовете се променят с промяната на скоростта на лекоатлетите.

 

 

 

 

Технологията се нарича "3DAT", като Intel казва, че работи в "почти реално време", разчитайки на изкуствен интелект и компютърно зрение, които позволяват на операторите да я добавят на живо.

 

Изглежда, че технологията ще може да направи повече от показаното, тъй като Йанис Екзаркос - изпълнителеният директор на "Olympic Channel Services" твърди, че тя ще бъде използвана, за да помогне на зрителите да разберат различните фази по време на състезанията на писта.

 

Технологията също така ще е способна да разбере „формата и движението на лекоатлетите“, а според Екзаркос всичко това ще доведе до нови „прозрения“ в олимпийските състезания от страна на зрителите.

 

 

 

 

Intel има партньорство за предоставяне на технологии за олимпийските игрии извън функциите с "обогатена реалност". Нейните процесори също захранват и система за разпознаване на лица, предназначена за идентифициране на повече от 300 000 души по време на игрите и, както стана ясно през 2018 година, обещава и повече излъчвания посредством виртуална реалност, включително церемониите по откриване и закриване, а също така и състезанията на писта и поле.

 

 

 

 

Източник: The Verge