<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58709" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хора чакат ча...

Новата тръба към Перник се спука (видео)

18 Март 2020
0 8381

Чисто новият водопровод, по който трябва да потече вода от яз. “Бели Искър” към Перник, се е спукал при изпитанията, пише Mediapool.

Клипове от повредата бяха качени в социалните мрежи. Към момента не е ясно дали става дума за спукване на тръба или теч от връзка. Водата е спряна и повредата се отстранява. Спукването е в района на с. Мало Бучино и е заснето от пътуващи по магистралa “Люлин”.

Облекчават водния режим в Перник заради коронавируса

Съоръжението, за което се похарчиха около 27 млн. лв., се строи от началото на февруари и бе завършено със закъснение. Идеята е през него да се подават количества от водосборната зона на яз. “Белмекен” към яз. “Бели Искър”, а оттам – по софийския водопровод – към Перник. Градът е на режим от края на ноември.

5 километра за 20 дни. Докъде стигна тръбата за Перник

Засега не се знае колко време ще отнеме отстраняването на повредата. Макар и без новия водопровод режимът в Перник бе облекчен. В яз. “Студена” вече има малко над 8 млн. кубични метра вода. Водоемът се пълни основно заради валежите и активното снеготопене. И макар това изобщо да не стига за подаване вода 24/7 ограниченията бяха намалени. Основният аргумент е епидемията от коронавирус и невъзможността да се поддържа висока хигиена без вода. Идеята на местната власт е вода да се подава и от двата източника и така чешмите да текат през деня, а режимът да е само нощен.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции