<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МОН: Учебната...

Нова заповед: Всички ученици се връщат присъствено в клас

18 Май 2021
0 916

От 31 май се разрешава присъственият учебен процес на всички ученици. Това гласи нова заповед министъра на здравеопазването от вторник, съобщава Mediapool.

От същата дата се допуска и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда.

Досега само малките ученици до IV клас имаха постоянен присъствен процес, а тези между V-XII клас се въртяха на присъствено и неприсъствено обучение по график.

Вторият учебен срок за учениците от първи до трети клас приключва на 23 юни 2021 г., а за четвърти до шести клас – на 30 юни 2021 г. Учебната година обаче се удължава реално само за малко над 300 училища, които в края на 2020 г. са прекъснали временно обучението на учениците от първи до шести клас.

МОН: Учебната година се удължава за малко над 300 училища

Документите за завършен клас или етап на обучение ще бъдат издадени най-късно до седем дни от края на срока, независимо че учебните дни за съответния випуск в конкретно училище може да са приключили по-рано.

Четвъртокласниците ще получат удостоверенията си за завършен начален етап на основно образование на 1 юли 2021 г., за да имат възможност да кандидатстват в гимназии с профилите “Математика” и “Природни науки”, информират от МОН.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции