<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96902" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Загубих 18 ме...

Нова Зеландия въвежда пълен локдаун заради един единствен случай на Covid-19

17 Август 2021
0 1562

Нова Зеландия въвежда тридневен национален локдаун заради установен един случай на Covid-19. Мярката влиза в сила в полунощ във вторник, съобщи министър-председателката Джасинда Ардърн, пише Свободна Европа.

Това е първият случай на Covid-19 в страната от февруари насам. През тези 6 месеца границите на Нова Зеландия останаха предимно затворени, а в страната нямаше ограничения.

Защо в Нова Зеландия има само 60 заразени с коронавирус?

Предполага се, че при установената положителна проба става въпрос за заразен с бързо разпространяващия се „Делта“ вариант на вируса. Случаят е регистриран в най-големия новозеландски град Окланд, където локдаунът ще продължи 7 дни.

„Най-доброто, което можем да направим, за да се измъкнем от това възможно най-бързо, е да подходим с твърдост“, каза Джасинда Ардърн на пресконференция, цитирана от Ройтерс.

„Взехме това решение на базата на това, че е по-добре да започнем от високо и след това да смекчим нещата, отколкото да подходим леко, да не ограничим вируса и той да се разпространи по-бързо“, каза още Ардърн.

През следващите дни училищата и офисите ще бъдат затворени. Само магазините, предлагащи основни стоки услуги, ще останат отворени. Носенето на маски навън е задължително.

От началото на пандемията от коронавирус Нова Зеландия регистрира 2500 случаи на Covid-19 и 26 смъртни случи.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции