Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Новите колчета на "Графа" - с четири болта и сигурна ръжда?
Новите колчета на "Графа" - с четири болта и сигурна ръжда?
gospodari.com
08-27-19
добавено
1111
прегледа

Новите колчета по столичната улица "Граф Игнатиев", които замениха гранитните "перки" са монтирани с четири болта и покрити с тънък слой боя, което почти сигурно им гарантира появата ръжда в кратки срокове. Това коментира потребител във фейсбук. Той отбелязва разликата между по-стари колчета на други места из града. Тези по ул. "Раковски" например са поставени със "скрит" монтаж, т.е. конструкцията за захващане към тротоара не се вижда.

 

 

"Там са от 10 години и сякаш винаги са били там. Както се вижда, монтажът е така измислен, че сякаш те са се срастнали с тротоара", коментира потребителят.

 

Проговори мъжът, който изкърти "перките" на "Графа": Някой трябваше да събуди обществото

 

При новите колчета ситуацията е съвсем различни - всичките им елементи са видими и изложени на дъжд, слънце и т.н. Работниците са се опитали да "оправят" монтажа, завършвайки с никелирани грайки, които не би трябвало да ръждясват. Колко време ще се запази свежият им вид, предстои да се разбере.

 

Смениха "перките" на Графа, монитрат новите колчета

 

Колчетата (боларди) поетапно се монтират на местата на "перките". Столична община дълго време упорстваше и не искаше да премахне гранитните ограничители, макар да беше ясно, че те са опасни. Демонтажът им започна след няколко инцидента с паднали граждани. При последния съпругът на паднала жена изкърти няколко от перките. Впоследствие бе арестуван, а общината спешно започна подмяната на "перките".

 

Източник: Фейсбук