Следва: Електрически...

Новият „Боинг 777X“ се провали на тестовете за натоварване (видео и снимки)

08 Септември 2019
30 2948

Боинг прекрати тестовете за натоварване на новия си 777X самолет, тъй като товарна врата се е провалила при теста, съобщава The Guardian.

 

 

„По време на последното тестване на товара на самолета екипът срещна технически проблем, който изисква спиране на пробите“, заяви говорителят на „Боинг“ Пол Бергман.

 

 

""

 

 

Според информация в различни медии товарната врата е избухнала навън по време на стрес-теста с високо налягане. Проблемът се е случил по време на последния тест, който трябва да бъде преминат за сертифицирането на самолета от Федералната авиационна администрация.

 

 

""

 

 

ОТКРИХА 148 ДЕФЕКТНИ ЕЛЕМЕНТА В САМОЛЕТИТЕ "БОИНГ 737 МАХ" (ВИДЕО)

 

 

„Цялостното тестване на машината продължава“, уточни Бергман.

 

 

""

 

 

В началото на годината бяха установени 148 дефектни елемента в самолетите „Боинг 737“. Полетите с модел 737 MAХ бяха спрени в Съединените щати, ЕС и в много други страни, след като два такива самолета се разбиха. През март "Боинг 737 MAX" на Ethiopian Airlines, превозващ 157 души, се разби югоизточно от столицата Адис Абеба. През ноември 2018 г. този модел самолет на индонезийския Lion Air също катастрофира.

 

 

ЕС СПИРА ПОЛЕТИТЕ С БОИНГ 737 МАКС 8

 

 

След инцидентите около 20 държави затвориха въздушното си пространство за самолети от този модел, а много авиокомпании спряха експлоатацията на 737 MAX 8.

 

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции