<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84797" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Продължава д...

Новият държавен секретар на САЩ с обръщение към България по случай 3 март

04 Март 2021
0 1955

Новият държавен секретар на Съединените щати – Антъни Блинкен, поздрави България по случай Трети март и изрази очакване за по-близко сътрудничество със страната ни.

„Като стабилни приятели, съюзници и партньори САЩ и България споделят общ ангажимент към свободата, правата на човека, демократичните и отговорни институции, сигурността и пазарната икономика. Придържането към тези постигнати с големи усилия ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим да го правим – за себе си и за бъдещите поколения“, пише Блинкен в поздравителния адрес.

„Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато сте начело на инициативата „Три морета” тази година и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, укрепваме нашите институции, справяме се с общи регионални и глобални предизвикателства и доразвиваме стратегическото си партньорство. Отправям своите пожелания за една мирна, здрава и просперираща година и очаквам да продължим нашето приятелство и да задълбочим сътрудничество си“, казва още държавният секретар на САЩ.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции