Следва: Как Румен Пор...

Новият министър на земеделието – притежател на „Златен Скункс” за скандална обществена поръчка (видео)

14 Май 2019
1 24524

След оставката на Румен Порожанов, Бойко Борисов предложи за министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Името ѝ нашумя след скандална обществена поръчка за луксозни джипове на стойност за един брой около 200 хил. лева, предназначени за горски стопанства, докато тя беше на същия пост през 2015 г. Заради скандала с джиповете тя се сдоби с нашия "Златен Скункс".

 

 

""

 

 

Тогава обществената поръчка беше спечелена съвсем случайно от неин съученик, а също толкова случайно с нов, лъскав джип се сдоби „Югоизточното държавно предприятие – Сливен” с директор Пейчо Върбанов.

 

След разследване на „Господари на ефира”, името на Пейчо Върбанов беше забъркано в друг скандал за присвояване на близо 1,6 милиона лева европейски средства за изграждането на инфраструктура, която в крайна сметка представлява черен, кален път без разрешение за експлоатация:

 

КАК МИЛИОНИ ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В УЖ РЕМОНТИРАН ПЪТ?

 

 

От своя страна, след встъпването си в длъжност, министър Порожанов така и не намери нищо нередно в този път и в усвояването на един милион и шестотин хиляди лева от Югоизточното държавно предприятие и неговия директор Пейчо Върбанов:

 

 

МОТИВИРАН ЛИ Е МИНИСТЪРЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ДА ТОЛЕРИРА СЪМНИТЕЛНИТЕ ПРАКТИКИ НА ПЕЙЧО ВЪРБАНОВ?

 

 

Така няколко лъскави джипа, милион и шестотин хиляди лева, няколко министерски рокади и един Златен скункс по-късно, Танева отново е министър на земеделието храните и горите, а виновни за съмнителните практики при усвояването на евросредства и изпълнението на обществени поръчки няма!

 

 

Да ни е честит новият стар министър и нека току-що подалият оставка да се готви за нов висок пост! Ще очакваме с нетърпение пак да си разменят местата!

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции