<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70020" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте кои са ...

Новият министър на икономиката: не познавам Делян Пеевски (видео)

28 Юли 2020
0 5154

Новият министър на икономиката Лъчезар Борисов обяви, че не познава Делян Пеевски и отрече слухове, че е заел поста заради връзки с депутата от ДПС, предаде bTV.

Борисов сподели, че има 18 г. опит във ведомството и е експертно предложение за поста на ресорен министър. „Доколкото съм информиран, съм получил подкрепата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Имам дълъг опит, работил съм като зам-министър във вече две правителства“, допълни той.

Оттеглил съм се от функциите си на председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие, не съм отговорен за даването на тези 75 млн. лв. кредит.

Българската банка за развитие отпусна заем от 75 млн. на фирма с 2000 лева приходи и нулева печалба

Вчера той получи и първата си задача от министър-председателя – развитие на електронния регистър и бързо въвеждане на мярката „3.10“, която засяга грантовете за малките и средни предприятия.

Правителството отпуска близо 2 млрд. лева за социални и икономически мерки в борбата с Covid-19 (видео)

„Ние инжектираме в икономиката един значим ресурс, но наблягаме и на инвестициите. Тези два пакета от мерки достигат до 3 млрд. лв., което е интервенцията на държавата. Нашата прогноза е за още 1 млрд. лв. преки инвестиции в икономиката, така милиардите ще станат 4“, коментира ресорният министър.

България е в топ три по финансова стабилност, посочи Борисов. По думите му страната ни е отличник както по отношение на държавния дълг съотнесен към БВП, така и при дефицита. Той допълни, че именно тези показатели дават сигурност на държавата да инжектира средства в икономиката, а не да тегли заеми.

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции