<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42219" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Волен Сидеро...

Новият посланик на САЩ се представи на български (ВИДЕО)

09 Ноември 2019
0 2743

Новият посланик на САЩ в България Херо Мустафа представя себе си и семейството си на българските граждани във видео послание. Въпреки че е в България едва от няколко седмици, тя говори във видеото на български език, съобщава Mediapool.

 

"Здравейте, аз съм Херо Мустафа, новият посланик на САЩ в България", започва представянето си тя. И после се описва като дипломат с 20 годишен опит, занимавала се с върховенството на закона и антикорупционните мерки.

 

"За нас е чест да представляваме САЩ в тази красива страна, известна с богатата си история и култура. С нетърпение очакваме да опознаем удивителната природа на България. Ще се радваме да се запознаем с българи от всички краища на България", казва посланик Мутафа.

 

Тя споделя, че е впечатлена от магията на фолклора и силата на българския дух и иска да работи за задълбочаване на партньорството между двете страни.

 

Кариерата ѝ започва в неправителствения сектор, като работи в Босна, преди да постъпи във външното министерство, където е била на различни позиции по линия на човешките права, отношенията с Иран и Ирак и т.н.

 

Съветвала е вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия Изток и е била заместник-директор на дирекцията за Афганистан в Държавния департамент.

 

Херо Мустафа е родена през 1973 година и произхожда от кюрдско семейство от Ербил, Ирак. Баща ѝ е бил кюрдски политик, противник на режима на Саддам Хюсеин и тя прекарва две години от детството си в бежански лагер. През 1976 година баща ѝ успява да замине заедно със семейството си в САЩ, където тя получава образованието си.

 

Говори 9 езика, сред които арабски, руски, гръцки, хинди и фарси.

 

Историята ѝ е разказана в документалния филм "Американски герой”, който проследява бягството на семейството ѝ през планините на Кюрдистан, въздействащата лична история и сбъдването на американската мечта.

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции