<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов скок: 325 з...

Нови забрани за преминаване на границата с Гърция: затвориха и ГКПП “Капитан Петко Войвода” за камиони

22 Юли 2020
0 1461

Временно е затворен и ГКПП “Капитан Петко Войвода” по границата ни с Гърция за преминаването на камиони, предаде Mediapool. Забраната ще бъде в сила до 4 август.

Междувременно вчера ви съобщихме, че от 00:00 на 22.07 влиза в сила забрана за преминаването и през ГКПП “Илинден” на пътуващи, независимо от тяхното гражданство, включително и на товарни автомобили.

Гръцките власти затварят и ГКПП-“Илинден”

След новите мерки свободен за преминаване на тежкотоварни камиони остава единствено ГКПП “Кулата” – “Промахон”, а през “Маказа” ще се пропускат лекотоварни автомобили до 3.5 тона.

Разрешава се влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) единствено през “Кулата” – “Промахон” и през “Маказа” – “Нимфеа”. Пътуванията се доказват със съответните документи.

Гърция ще тества всички преминаващи през „Кулата“ за коронавирус

Влизането в Гърция за туристи е възможно само през “Кулата”, но трябва да се предостави отрицателен резултат при направен РCR тест за коронавирус. Тестът трябва да е направен през последните 72 часа, преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

Гърция публикува задължителен формуляр за пристигащите в страната туристи (формуляр+инструкции)

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код, чрез попълване на електронни формуляри за локализиране. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно ден преди пристигането в страната.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции