<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38728" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Присъствието...

Нови сблъсъци в Хонг Конг на годишнината от предаването на властта на Китай (видео и снимки)

01 Юли 2019
0 6059

Протестиращи в Хонг Конг нахлуха в сграда на съда в града, след като я бяха обсадили часове наред, съобщи BBC. Това се случва в деня, в който се отбелязва годишнината от предаването на властта в града на Китай.

 

ХОНКОНГ И СТРАХЪТ ОТ КИТАЙ

 

Десетки демонстранти изпочупиха стъклата и влязоха в сградата на Законодателния Съвет, като започнаха да драскат надписи със спрей и окупираха главната законодателна зала.

 

 

""

 

 

Полицията предупреди по-рано, че ще използва сила, ако протестиращите повредят стъклата на външните стени на сградата, но те въпреки това го направиха.

 

 

""

 

 

По-рано полицията използва лютив спрей и палки, за да задържи тълпата по време на сблъсъци. Поддръжниците на демокрацията бяха излязли на улиците заради годишнината от предаването на управлението от Великобритания на Китай. Това са последните от серия протести срещу конфликтен закон, който позволява екстрадицията на граждани от Хонг Конг в Китай.

 

ПРОТЕСТИРАЩИ В ХОНГ КОНГ САМИ СЪБРАХА БОКЛУКА СИ СЛЕД ДЕМОНСТРАЦИИТЕ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Правителството се съгласи да го отложи за неопределено време, но протестите продължиха, с искане за оставка на главният управляващ в Хонг Конг – Кари Лем.

 

 

""

 

 

В момента напрежението между протестиращи и полиция в града продължава.

 

 

Източник: BBC

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции