Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Новото интро на "Игра на тронове" крие много от нещата, които ще се случат през този сезон
Новото интро на "Игра на тронове" крие много от нещата, които ще се случат през този сезон
По света
04-24-19
добавено
2164
прегледа

"Игра на тронове" се завърна миналата седмица за последния си и дългоочакван осми сезон.

 

След припомняне на главните събития през изминалия сезон, премиерата на епизодът "Зимен хребет" ни показа едно съвсем друго интро, което се различава от тези в миналите сезони.

 

Обикновено те ни показваха картата на въображаемия Уестерос и често се фокоусираха върху локациите, които бяха важни за даден епизод или сезон.

 

Интрото на 8-мия сезон обаче започва отвъд Уестерос - в най-далечната точка на север и ни показва маршрутът, по който армията на "Белите бродници" се движи.

 

 

Първото нещо, което виждаме е Валът, който бе частично разрушен от "Нощния крал" и Визерион - убитият дракон на Денерис Таргариен, който той съживи, за да му помогне в разрухата.

 

Оттам, камерата ни пренася в "Последното огнище", което бе най-северното селище в Уестерос и дом на рода Ъмбър, преди армията на мъртвите да го разруши.

 

Тази локация не бе много от значение в предните сезони, но стана релевантна, тъй като тялото на Нед Ъмбър бе намерено там към края на първия епизод от осми зезон, като бе закачено на стената, а зад него се виждаше един от мистериозните знаци на "Нощния крал".

 

Обикновено началото на сериала най-често ни показваше "Зимен хребет" и "Кралски чертог", а също така местата, които Денерис ще посети през конкретния сезон или места, където важни герои изпълняват важни задачи.

 

Сега обаче, в резултат на това, че всички главни герои се събират на едно място с надеждата да победят армията на "Нощния крал", интрото ни води все по-дълбоко в познати локации и загатва местата, които ще бъдат от значение този сезон.

 

Да се върнем и към същинската част - след "Последното огнище", камерата се придвижва на юг към "Зимен хребет", където можем да видим язово дърво с характерните му червени листа.

 

Показва се също така, че зоната около едно от дърветата има силата да унищожава бродници и въпреки че не се знае по какъв точно начин, то е напълно възможно язовите дървета да имат огромно значение в предстоящата битка с армията на мъртвите.

 

След това камерата се издига над залата за срещи в замъка, а после се спуска в семейната крипта на рода Старк. Това е и мястото, където Джон научи за истинската си идентичност и то не пред коя да е статуя, а тази на Нед.

 

Следващите кадри ни показват "Кралски чертог" и подземията му, където всички драконови черепи се съхраняват, а после навлизаме в тронната зала, където е разположен и  "Железният трон".

 

Това е първият път, в който той бива показан в интро и това е доста значително, тъй като ще научим кой ще бъде финалният крал или кралица на Уестерос в този сезон.

 

Независимо от факта, че знакът на родът Ланистър все още стои над него, това може лесно да се промени, защото както знаем вече двама Таргариени имат претенции към него.

 

Важно е също така да се отбележи, че изображенията върху златните обръчи, които ображдат слънцето над Уестерос са се променили значително.

 

Преди те изобразяваха бунтът на Робърт Баратеон и неговата победа, но сега те показват много по-скорошни събития от сериала.

 

Едно от от тях изобразява Визерион, който унижощава Вала, а друг обезглавяването на вълчище пред замък, което символизира и препраща към "Червената сватба" в третия сезон. Тогава родът Фрей заговорничи с рода Ланистър срещу Старките и в резултат на това Роб Старк, неговото семейство и вълчище биват безмилостно убити.

 

Последното изображение ни показва голям дракон, който лети заедно с други три по-малки, докато от небето пада комета. Това е препратка към "Червената комета", която според предсказанията предвещава завръщането на драконите.

 

Това е и финалният кадър, след който се появава логото на "Игра на тронове".

 

В новото интро се набляга повече на драконите, което не е изненадващо, имайки предвид колко много внимание им се отдаваше през изминалите сезони и как те може би са главният фактор, който ще определи съдбата на света през този сезон.

 

Променените златни обръчи също така загатват, че ще се случат много нови и важни събития, които ще засенчат миналото и в резултат ще се оформи един нов Уестерос.

 

Източници: The Verge