Ново българско злато в борбата! И Миглена Селишка стана европейска шампионка (видео)

13 Февруари 2020
37 2186

Миглена Селишка спечели златен медал на Европейското първенство в Рим в категория до 50 кг, за пореден български триумф в борбата, съобщава NOVA.

 

 

Тя взе реванш от украинката Оксана Ливач за миналогодишната си загуба в спора за титлата след успех с 5-3.

 

 

 

 

В сряда трикратната европейска шампионка Миглена Селишка се класира за финал. Тя победи с 10:6 точки Ксения Станкевич (Беларус), която е бронзова медалистка от Мондиал 2019. Миналата година българката я победи с 11:4, отново на тази фаза на Европейското първенство. 

 

 

Родната боркиня с нюх завоюва златото при жените и така взе реванш от Ливач, която триумфира срещу Селишка в миналогодишното издание на Европейското първенство в Беларус.

 

 

Това е второ злато за България в Рим. Само на 18 години Едмонд Назарян в дебютно състезание успя да спечели европейска титла по борба в категория до 55 кг. На финала той надви безапелационно със 7:3 руснака Виталий Кабалоев. Големият успех на младия талант стана и повод да го посрещнем днес на Летище София и да му връчим нашата “Бяла лястовица”. Видео от емоционалното прибиране на Назарян в България можете да си припомните от следващия линк:

 

“БЯЛА ЛЯСТОВИЦА” ЗА ЕДМОНД НАЗАРЯН, КОЙТО НА 18 ГОДИНИ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОРБА (ВИДЕО)

 

 

Източник: NOVA

Снимка: topsport.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции