<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92830" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски военни ...

Ново напрежение в Черно море: Руски изтребители „заплашвали“ нидерландска фрегата (видео)

30 Юни 2021
0 1138

Военен кораб на Нидерландия в района на Керченския пролив е бил напът да наруши териториалните води на Русия и затова във въздуха са били вдигнати изтрребители, за да го отклонят. Това съобщават от министерството на отбраната в Москва, пише bTV.

До изявлението се стигна, след като от военното министерство на Нидерландия порано съобщиха, че руски изтребители са „заплашвали в продължение на няколко часа“ фрегатата на нидерландския военен флот “Евертсен” в Черно море миналия четвъртък, докато корабът се движел на югоизток от Крим.

Нов британски военен кораб навлезе в Черно море, въпреки напрежението с Русия (видео)

Министърът на отбраната на Нидерландия Анк Бийлвелд определи поведението на руските военни като „безотговорно“. Според властите в Амстердам изтребителите са „летели опасно ниско и близо” до кораба и „са били оборудвани с бомби и така наречените ракети “въздух-земя”, които са предназначени да атакуват цели от въздуха. Нарушени са били и комуникационните системи на нидерландския кораб.

Въпреки протестите на Русия, Украйна и САЩ започнаха военно учение в Черно море (видео)

Нидерландското министерство на отбраната обвини Русия в нарушаване на правото на “свободно използване на открито море”.

Само преди два дни бомбардировач пусна предупредително 4 бомби пред британски миноносец, плаващ, според Москва, в руски териториални води край Крим.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции