<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96550" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Би Би Си разк...

Ново обвинение заплашва Навални с още 3 години затвор

12 Август 2021
0 223

Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда от 2 години и половина в трудова колония, е заплашен от още 3 години затвор, след като му беше повдигнато ново обвинение.

Следственият комитет в страната обяви на 11 август, че привлякъл критика на Кремъл към наказателна отговорност за създаване на организация, която създава опасност за правата на гражданите.

Ново обвинение заплашва Навални с още 3 години затвор
Снимка: Instagram

Ако Навални бъде осъден по новото си обвинение, той може да остане зад решетките след следващите президентски избори през 2024 г., когато предстои да изтече настоящият шестгодишен мандат на руския президент Владимир Путин.

Алексей Навални описа какви наказания му прилагат в изправителната колония

Разследващият комитет уточни, че новото обвинение е свързано с дейността на Фондацията за борба с корупцията (ФБК) на Навални. Разследващите твърдят, че тя е била създадена, за да „убеди гражданите да извършват незаконни дейности“.

Ново обвинение заплашва Навални с още 3 години затвор
Алексей Навални, заснет на екран по време на съдебно изслушване през юни. Снимка: ТАСС

Руските власти обявиха ФБК за екстремистка и я забраниха през юни. Поддръжниците на опозиционера, които поддържат профила Team Navalny в социалните мрежи, определиха обвинението като „поредното безсмислено“.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Заглавна снимка: ТАСС

Кадри: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции