Следва: Връщат пътув...

Ново огнище на Covid-19: близо 60 случая вече има в завода за авточасти в Смолян

29 Юни 2020
0 2645

Завод за производство на автомобилни части е новото огнище на COVID-19 в Смолян, предаде bTV. От изследвани на този етап 357 работници близо 60 са дали положителни проби.

В предприятието работят жители на няколко общини. През изминалите дни там има регистрирани още 7 случая, като продължава тестването на работниците.

Предприятието няма да затваря врати засега.

В завода е започнала пълна дезинфекция от миналата седмица, направена е нужната организация за дистанция на работниците вътре, снабдени са с предпазни средства.

Спира се извозването им с автобуси, като се предполага, че това е един от начините на предаване на заразата.

Източник: bTV

Снимки: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • chris

    29 Юни 2020

    Огнище ли? А какво да кажем за Медицинския факултет към Софийския университет, който е един от малкото ако не и единственият, който извършва присъствени ЛЕКЦИИ? Преди две седмици - няколко дни преди да започнем с тези присъствени занятия, бяхме тествани за коронавирус. И уж имаше само единици заразени. Седмица след това излезе, че всред студентите от различните курсове по медицина има десетки заразени, като не всички контактни на тези заразени студенти са били изследвани. Писахме писма до декана на факултета, а след като не бяхме чути, отнесохме нещата до РЕКТОРА на СУ. Днес имаше съвещание, на което и ректор, зам. ректор и ръководството на Мед. факултет решиха, че ще си продължим присъствено и с лекции, и с упражнения / практики (някои, от които текат под формата на семинари и съвсем спокойно биха могли да бъдат извършени онлайн), въпреки огромното несъгласие от страна на студенти и преподаватели.

Реакции