Следва: Британски ту...

Нов самолет за 19 пътници ще се движи три пъти по-бързо от скоростта на звука (видео и снимки)

04 Август 2020
0 2632

От компанията “Virgin Galactic” оповестиха дизайна на суперзвуков самолет, който вероятно коренно ще промени начина, по който пътуваме около света, пише DailyMail.

Самолетът ще побира до 19 седящи пътници и ще развива максимална скорост три пъти по-голяма от тази на звука.

От компанията обявиха, че са в преговори с “Rolls-Royce” за разработването на свръхзвуков двигател за производството на самолети за търговски полети.

“Virgin Galactic” обявиха първоначално дизайна си по-рано тази година в сътрудничество с НАСА.

“Радваме се да завършим прегледа на мисията и да разкрием тази първоначална концепция за дизайн на високоскоростен самолет, който ние смятаме за съчетаване на безопасно и надеждно търговско пътуване с неповторимо преживяване за клиентите”, заяви Джордж Уайтсайд.

“Virgin Galactic” се стреми към откриването на най-модерното и устойчиво авиационно гориво.

Екипът се готви да навлезе в следващата фаза на проектиране, което включва дефиниране на специфични архитектури и конфигурации на системата и определяне на материалите, които да се използват при проектирането и производството на самолета.

Екипът ще работи и за справяне с ключовите предизвикателства в областта на термичното управление, поддръжката, шума, емисиите и икономията, които биха довели до рутинните високоскоростни търговски полети.

Цените на евентуалните билети не са ясни още, но от “Virgin Galactic” вече предлагат места в туристическия си космически самолет на цена 250 000 долара.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции