<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: През 1947 Ню Йо...

Нов суперзвуков самолет ще стига от Лондон до Ню Йорк за по-малко от два часа (видео)

04 Март 2021
0 3929

Нов суперзвуков самолет, наследник на Конкорд, може да бъде пуснат в продажба до 2028 година, съобщава LadBible.

Американският производител Spike Aerospace възнамерява със самолета си да съкрати придвижването през Атлантическия океан наполовина. Това би означавало, че полетът от Лондон до Ню Йорк ще трае три часа и половина, а в рамките на следващото десетилетие фирмата производител възнамерява да го съкрати до един час и половина.

Класическият “Конкорд” от 1976 година. Снимка: PA

Със скорост от близо 2000 км/ч суперзвуковият Spike S-512 достига скоростта на класическия Конкорд, само че новият самолет притежава някои съществени подобрения като намаляване нивата на шума, а също и покриването на задълженията за нулеви въглеродни емисии до 2040 година.

Скоростта на новия прототип е двойно по-голяма от тази на всеки познат съвременен самолет и ще може да превозва 18 пътника на разстояние около 4800 км или това между Лондон и Ню Йорк или Дубай и Хонконг за три часа и половина. Производителите на Spike си поставят за цел да повишат скоростта до 3900 км/ч в следващите десет години.

Нов самолет за 19 пътници ще се движи три пъти по-бързо от скоростта на звука (видео и снимки)

Макар, че първите билети за подобно пътуване се очаква да бъдат по джоба само на най-богатите хора, то впоследствие цените ще спаднат по естествен път и ще достигнат сумата за обикновен билет за бизнес класа.

Източник: LadBible

Видео: YouTube/Tech Insider

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции