<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92669" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Израел и Порт...

Нов тренд: ученици фабрикуват положителни Covid-тестове с помощта на плодов сок (видео)

26 Юни 2021
2 1509

Ученици симулират положителни бързи антигенни тестове за Covid-19 с помощта на портокалов сок в нов тренд, който бързо набира сила в мрежата, пише LadBible.

Странната тенденция, която се засилва в мрежата TikTok показва млади хора, които потапят тестовия тампон в плодов сок, вместо да го втриват в сливиците си и да го вкарват в ноздрите си според както сочи инструкцията. Други пък директно изливат сока върху пипетата преди да третират теста със сместа.

Според клиповете плодовият сок стимулира положителните данни при теста, макар още да няма доказателства, че това дава безусловен резултат.

Други пък са ползвали сок от пресни плодове от грейпфрут. Така например, потребител във Facebook се кълне, че следвайки рецептата, всички членове на домакинството му са дали положителен резулта, с “изключение на грепфрута”.

В резултат на увеличения брой положителни тестове, училище в Ливърпул помоли 7,8 и 10-годишните ученици да не посещават занятия тази седмица. Все още няма уличаващи доказателства обаче, че учениците са използвали плодов сок за фалшифицирането им.

Остава надеждата, че повечето ученици ще оставят на мира тестовете за действително проследяване на заразата, а ще си играят на подобни експерименти в часовете по химия, да речем.

Източник: LadBible

Видео: TikTok

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции