Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Нов християнски психарски рап на Никейжи възпя "водомора" в Перник (видео)
Нов християнски психарски рап на Никейжи възпя "водомора" в Перник (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
01-22-20
добавено
10373
прегледа

Никейжи, пернишкият поет на мрачните строфи, избухна с нов рап-пърформънс в стила, който той сам определя като "християнски психарски рап".

 

ТАЛАНТ ЛИ БЕ, ДА ГО ОПИШЕШ (ГОСПОДАРИ НА УЕБА)

 

Парчето не е в типичната за Никейжи гама на безутешната отчаяност, осъждаща безсмисленото вегетиране зад решетки на затвора от тленна плът, в който са заточени душите ни.

 

Смазващата критика е насочена както към вътрешното малодушие на индивида, така и към колективната безотговорност на социума, и тяхното най-зловидно олицетворение – политиката. Усеща се дори нотка на раволюционен трепет: "гледат ни свинеее" и "за вашата вода не падаме на коленеее".

 

"ПЕРНИК НЕМА ВОДА": ФОЛКЛОРЪТ ВЪЗПЯ ВОДНИЯ РЕЖИМ В ГРАДА (ВИДЕО)

 

 

Никейжи дори дръзва да пореже със скалпела на сарказма управляващите, пеейки прегракнал и без никакъв ритъм, "даже газим по вода и хляб".

 

Въпреки особения стил на перничанина, който определено не е за масата избиратели на ГЕРБ, от назлобения му рап става ясен пророческия характер на изтърканата шега – асфалт не се яде (в случая не се пие).

 

Както казва поета "в гроба няма хора", иначе и те щяха да са жадни!