<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103763" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо хора уми...

Нощните заведения в София вече предлагат на клиентите си бързи тестове (видео)

16 Октомври 2021
0 5600

Някои заведения в София работят и след 23:00 ч. без ограничения, спазвайки изискването на здравните власти. Собствениците предлагат нова услуга на клиентите си – бързи тестове за коронавирус.

Желаещите да се забавляват без вечерен час вече плащат по 10 лева за тест.

Защо хора умират от Covid-19, макар че са ваксинирани?

Нощните заведения в София вече предлагат на клиентите си бързи тестове (видео)

На площад “Леге” се намира един от пунктовете за бързи антигенни тестове. Интересът към него към 23 ч. е засилен. За близо три часа през пункта са преминали около 200 души. За някои хора се оказа, че това е вариантът да отидат на работа в заведенията. За други обаче е начин да влязат в клубовете, за да се забавляват

“Наредил съм се, защото днес е петък вечер и искам да изляза да се напия. Естествено, че не искам ваксина, защото аз съм изкарал вируса. Не съм се регистрирал, че съм го изкарал и ме поставят в една патова ситуация, в която нямам избор”, обяснява чакащ на опашката.

“Тук се извършва само регистрацията на пробата. Пациентите получават на SMS ID-то и паролата, а след известно време и “зеления” сертификат. Него може да го покажат от телефона. Важи за 48 часа”, казва служител на пункта за тестове.

Хората заплащат по 10 лева, но разликата до пазарната цена от близо 20 лева се покрива от собственици на заведения. От Българската асоциация на заведенията посочиха, че бизнесът няма да издържи дълго по този начин и очаква държавата да осигури обещаните безплатни антигенни тестове.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции