<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95788" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж е бил зал...

Ню Йорк ще допуска само ваксинирани в ресторанти, театри и фитнеси

04 Август 2021
0 320

Градските власти в Ню Йорк ще допускат на събития на закрито само хора, които могат да докажат ваксинация. Това е първият голям град в САЩ, който въвежда подобна мярка, предава Свободна Европа.

Кметът Бил де Блазио каза в сряда, че изискването ще важи за всеки, който иска да влезе в ресторант, да отиде на бар, да гледа театрална постановка или пък да тренира във фитнес зала.

Ню Йорк ще допуска само ваксинирани в ресторанти, театри и фитнеси

“Единственият начин да защитим тези места на закрито е да сте ваксинирани”, каза Де Блазио. “Ако сте ваксинирани, имате ключ, може да отворите вратата. Но ако не сте ваксинирани, за съжаление, няма да можете да участвате в много неща”.

Поредна конспирация: Анти-маскъри слагат маски, за да се “предпазят от ваксинираните” срещу Covid-19

Новият режим ще бъде въведен поетапно през август и септември. Близо 66 на сто от възрастните хора в Ню Йорк са напълно ваксинирани. Съобщението идва на фона на ръст на новите случаи на COVID-19 в Съединените щати и връщане на изискването за носене на маски на много място.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036

Заглавна снимка: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции