Следва: Младо момиче ...

Някои странности на ремонтите в Русе (видео и снимки)

02 Май 2019
0 6170

За да не се сърди госпожа Фандъкова, че се занимаваме само с проблемите на столичните ремонти, ви предлагаме два щриха и от ремонтния живот на град Русе. Там и общината и част от гражданите полагат усилия нещата да вървят типично по нашенски – без много мисъл за природата и останалите хора.

 

Така например, находчиви русенци са решили да си ползват частно общите бордюри, предназначени за ремонта на тротоарите. Както виждате от видеото, някои хора не виждат нищо лошо в това да си "наберат" малко бордюрчета, при това посред бял ден! Единият от тях дори предвидливо е дошъл с превозно средство, за да не се мори да мъкне бетонните ограждения на ръка. 

 

""

 

Ако иска да й останат въобще някакви бордюри, от община Русе трябва да действат без да се мотаят излишно. Както са направили с тротоарите от следващата снимка – асфалтирали са ги набързо, без да си играят да отделят дръвчетата по някакъв начин от новата настилка. 

 

""

 

Къде-къде по-бързо и лесно е да асфалтираш горката фиданка, вместо да губиш време да я ограждаш с бордюр и да ѝ оставиш малко почва, през която да може да влиза жизненонеобходимата за всяко растение вода. 

 

Както се убедихме, инженерната мисъл в Русе е на ниво – както на фирмите, изпълняващи ремонта, така и на гражданите, които винаги могат да вкарат в лична употреба няколко общински бордюра.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции