<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В София и Вар...

Няма виновни за пропадналия тротоар при метростанция “Медицинска академия” (видео)

12 Януари 2021
0 457

Няма да има виновник за пропадналия тротоара край метрото на Медицинска академия, който поддаде при първия по-сериозен дъжд в столицата в понеделник и то само 4 месеца след подмяна на настилката му.

Това излиза от проверка на “Метрополитен” и на ЧЕЗ, която е установила, че причината е неизправен стар колектор за кабели под тротоара, чиято собственост обаче не се знае и съответно е неясна отговорността за поддържането му.

“Проверката мина, направиха я служители на “Метрополитен” заедно с екип на ЧЕЗ, има голям колектор отдолу. От утре започват да го разкриват, за да видят какви са дефектите. Вероятно проблемът е самият колектор, но той не е на ЧЕЗ, той е колектор за градски комуникации. В него има кабели на ЧЕЗ, които са изключени. Никой досега не е подал информация, че този колектор не е в качествено състояние”, е заявил пред Mediapool шефът на “Метрополитен” проф. Стоян Братоев.

От думите на Братоев стана ясно, че колекторът и тротоарът ще бъдат ремонтирани от строителя на метрото в този участък и за негова сметка, защото обектът още е в гаранционен срок.

“Ремонтът ще се поеме от фирмата, която прави тунела, макар че самият тротоар, по начало, не беше в неговия обхват, ние просто, за да не стои грозен тротоар, го накарахме да смени настилката”, добави Братоев.

По документи строител в този участък е консорциумът ДЗЗД “Метро Билд Център”. Той е изпълнил станциите “Патриарх Евтимий”, НДК II и “Медицински университет”. В него влизат “Джи Пи Груп”, “Станилов” ЕООД, “Интер Про” ООД, “БИАС – М” ЕООД, подизпълнител с 10% е “Старт Инженеринг” АД. Те спечелиха поръчката с цена от 93.8 млн. лв.

В София и Варна пропаднаха наскоро ремонтирани тротоари за много пари (видео)

Шефът на “Метрополитен” заяви още, че не може да се ангажира със срок за възстановяване на тротоара, защото не се знае какво ще излезе с колектора. “Може да се окаже, че ремонтът на колекторът е по-голям, отколкото възстановяването на тротоара”, каза още той.

Източник: Mediapool

Видео: FB/”Спаси София”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции