<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56181" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откраднаха к...

Обвиненият от САЩ в корупция Андон Миталов се ползвал с добро име, според шефката на спецсъда (видео)

06 Февруари 2020
0 488

В изявление пред медиите председателят на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова обяви, че новината за американските санкции срещу магистрата Андон Миталов е дошла като гръм от ясно небе, пише ClubZ.

 

 

ОБВИНЕНИЯТ ОТ САЩ БЪЛГАРИН ЗА УЧАСТИЕ В “СЕРИОЗНА КОРУПЦИЯ” Е СЪДИЯ АНДОН МИТАЛОВ

 

 

Райкова заяви още, че корупция се доказва не с проверка, а само с разследване. Тя отрече съдията да е бил уволняван преди за корупция. Нещо повече, дори отрече срещу него да е имало подобни или някакви други сигнали.

 

 

“Всъщност колегата се ползва с много добро име и разочарованието е за всички”, заяви тя и допълни, че безспорно за специнституцията и реномето ѝ “това е много тежък удар”, но от днес се е поинтересувала за две неща. Първо –  има ли образувано досъдебно производство в прокуратурата срещу Миталов. И представени ли са доказателства от американска страна. 

 

 

ЗА ПЪРВИ ПЪТ САЩ ЩЕ САНКЦИОНИРАТ БЪЛГАРИН ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ, ДО ДНИ СЪОБЩАВАТ ИМЕТО МУ (ВИДЕО)

 

 

“Тъй като, ако си спомняте, още преди изявлението на държавния секретар, посланик Мустафа каза, че има сериозни доказателства”, допълни Райкова.

 

 

Второто е докъде е стигнала проверката срещу Миталов в Инспектората на ВСС, инциирана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров именно заради пускането на обвинения в шпионаж в полза на Русия Николай Малинов да пътува за Москва. 

 

 

“Тук говорим за корупция – корупция се доказва или отхвърля не при проверка, а при разследване”, заключи съдийката. Според нея всяко обвинение се доказва само след процес и присъда.

 

 

Днес в 11:30 ч съдийската колегия на ВСС се събра извънредно, за да обсъди казуса с българския съдия, посочен от САЩ като корумпиран.

 

 

Източник: ClubZ

Видео: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции