Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Обискират складовете на вносителя на бананите с кокаин в цялата страна
Обискират складовете на вносителя на бананите с кокаин в цялата страна
08-18-19
добавено
2404
прегледа

Днес са зaпочнали обиски в складовете на фирмата-получател на бананите с кокаин от Еквадор в цялата страна, съобщи Dir.bg. Вчера в нейна база в Бургас бяха открити над 75 кг от наркотика, скрити в кашоните с плодовете. Стойността на пратката е над 5 млн. лева.

 

76 КГ КОКАИН В КАШОНИ С ЕКВАДОРСКИ БАНАНИ ОТКРИ РАБОТНИК В СКЛАД В БУРГАС (СНИМКИ)

 

Проверяват се три бази на фирмата в София, една във Варна и една в Пловдив. Това се прави, тъй като част от бананите, които са получени с кораб на пристанище Бургас в края на юли, вече са изпратени към тези бази. Проверява се дали в тези количества също няма укрит наркотик.

 

 

 

 

Започнала е съвместна работа с италианската служба за разследване на наркотрафика, за да се установят всички обстоятелствата около претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища.

 

Съвместна работа има и с румънските служби, тъй като част от бананите е трябвало да бъдат доставени до Румъния. Съмненията са, че получателят на кокаина е или адресат в Румъния, или пък става въпрос за международна престъпна група.

 

 

 

 

Започва работа и с властите в Латинска Америка, за да се установят обстоятелствата около доставката на бананите, за да се събере информация кой би могъл да е изпращачът на кокаина.

 

 

Източник: Dir.bg