Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Облак с пясък от Сахара отново покри България
Облак с пясък от Сахара отново покри България
05-19-19
добавено
1809
прегледа

Сахарски пясък за пореден път се е настанил във високите слоеве на въздуха у нас. От няколко дни атмосферата над страната ни е наситена с прах от пустините на Северна Африка. Облакът от фин пясък е обхванал България, Сърбия, Гърция и други балкански държави, съобщава Dir.bg.

 

В следващите дни концентрацията дори ще се увеличи, а обхватът на запрашената територия ще се разшири на север чак до Полша и Германия, както и на североизток към Украйна. Прогнозата е облакът да се оттегли след 23 май.

 

На този етап станциите за измерване на чистотата на въздуха на Изпълнителната агенция по околна среда у нас не отчитат опасни стойности на фините прахови частици. Въпреки това, видимостта е намалена. По равните открити повърхности се вижда прах, а ако завали, дъждът ще е кален.

 

 

(Коментар на Господарите: Собствениците на автомивки доволно потриват ръце, докато четат тази новина! laugh )

 

 

Източник: Dir.bg