<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34643" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скъпи британ...

Областен управител и шеф на пазари оглавиха АПИ

30 Януари 2019
1 1007

Ръководството на пътната агенция бе попълнено в сряда с кадри на ГЕРБ, след като правителството назначи нов председател и член на управата на ведомството, която след хаоса с електронните винетки оредя до само един член. И двамата досегане са се занимавали с пътища. Председател на управлата става областният управител на Ловеч Георги Терзийски, който по-рано през деня бе освободен от поста си, а шефът на софийското общинско дружество "Пазари-Изток" Радослав Влахов е другото попълнение в съвета.

 

Назначението на Георги Терзийски бе обявено от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, след като на редовното си заседание правителството реши да го освободи от поста му и да назначи на негово място досегашният главен секретар на областната администпрация Ваня Събчева. Тя вече е изпълнявала длъжността областен управител на Ловеч между 2011 г. и 2013 г. Събчева е индустриален инженер по образование.

 

""

"Господин Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията", каза след заседанието на Министерския съвет пред журналисти министър Аврамова.

 

По думите ѝ Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси.

           

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища.

 

"Знаете,че работим усилено по завършването на магистралите "Струма", "Хемус" и работим за магистрала "Европа", каза още Петя Аврамова.

 

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – това е Радослав Влахов, съобщи още Петя Аврамова. Тя подчерта, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

 

Радослав Влахов е изпълнителен директор на общинското дружество пазари "Изток" в София. Той е кадър на ГЕРБ.

 

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.

 

 

Националното тол управление обаче засега остава без началник.

Рокадите в пътната агенция станаха заради хаоса с въвеждането на новата тол система. Първи, по настояване на премиера Бойко Борисов, оставки подадоха началника на Националното тол управление Антон Антонов и членът на Управителния съвет на АПИ Веселин Давидов, а малко след тях и шефа на АПИ Светослав Глосов.

 

Източник: "Медиапул"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции