<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90236" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Показаха офи...

Жителите на област Кюстендил са пред създаване на колективен имунитет срещу Covid-19

29 Май 2021
0 389

Жителите на област Кюстендил са напът да изградят колективен имунитет срещу Covid-19, предаде bTV. Данните сочат, че голяма част от населението на региона се е срещнала с коронавируса симптомно или безсимптомно, което предполага високо ниво на имунитет.

Това е една от констатациите на работната среща, организирана от областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски с директорите на здравните институции и болничните заведения в региона.

Снимка: БулФото

Спадът на новозаболелите в региона е 4 до 5 пъти по-голям сравнено с другите области в страната. Ако този имунитет е стабилен и се задържи по-дълго, през есента е възможно да няма кризисна ситуация. Опасност идва от навлизането в страната на нови варианти на вируса.

“Това е хипотеза. Не може да се докаже, но е факт, че няма болни. Това е добре”, каза главният лекар на регионалната болница д-р Александър Величков.

Ваксинацията сред роми и бежанци у нас тръгна без интерес (видео)

Докладвано бе, че до вчера общо поставените ваксини в област Кюстендил са 23 519. С първа доза са имунизирани 14 103, а лицата със завършена имунизация са 9416.

Показаха официално как изглежда Европейският сертификат за ваксинация (заповед)

През вчерашния ден са ваксинирани 495 лица, което е поставило област Кюстендил на едно от първите места в страната по брой имунизирани лица в рамките на деня.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции