<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69236" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кабинетът Бо...

Обръщение на Румен Радев към народа: Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта (видео)

15 Юли 2020
0 6423

Преди броени минути Румен Радев даде извънреден брифинг в президентството с ново обръщение към народа, излъчено по всички национални телевизии.

В речта си той обяви, че няма да приеме компромисни варианти за промяна на властта в страната и ще настоява до последно за оставка на правителството и главния прокурор.

По-рано днес от ГЕРБ анонсираха три варианта за решение на кризата – оставка и предсрочни избори, експертен кабинет с друг премиер или излизане на премиера в отпуска и запазване на кабинета, но с друг министър-председател и смяна на министри.

Кабинетът Борисов е обсъдил три варианта за излизане от ситуацията с протестите, единият е за оставка

“Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта, Румен Радев. Сметките на кабинета и главния прокурор да оцелеят с внушения и интриги, отказът да се чуе гласът на България, само удължава кризата – доверието е загубено,” отбеляза държавният глава.

“Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории”, каза Радев.

Радев: Нуждаем се от нов управленски модел с граждански контрол

Според него този капитал не е притежание на никой лидер и на никоя партия, а на целия български народ.

Според Радев оскърбителните внушения, че хилядите българи по площадите са платени и манипулирани издават арогантност, политическо безсилие и интригите на задкулисието.

“Никога народът не е бил по-единен в искането си за законност. Никога народът ни е не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи, да съхрани природата, да върне справедливостта в правораздаването, което е призвано да я брани”, заяви президентът.

Цялото му обръщение може да видите във видеото горе.

Видео: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции