<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97021" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Папата отпра...

Обсъждат въвеждането на по-строги мерки у нас срещу четвъртата вълна на Covid-19

18 Август 2021
0 3141

„Обсъжда се въвеждане на по-строги противоепидемични мерки”. Това заяви пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов. В момента в Министерството на здравеопазването се провежда среща, в която участват епидемиолози, имунолози и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите на Златанов на срещата ще бъдат предложени по-строги мерки заради повишаване на броя на хоспитализираните и заразените хора. „Вероятно мерките ще бъдат наложени следващата седмица, като в областите с най-малко болни ще бъдат налагани най-късно. Все още няма области, попадащи в „червена зона” по ниво на заболеваемост. Ще се придържаме към указанията в Националния план за справяне с пандемията от COVID-19”, посочи още Златанов.

Бърз ръст на новозаразените и постъпилите в болница с Covid-19 у нас

„Близо 1800 са хоспитализираните, като нуждаещите се от интензивни грижи са 160 души”, допълни той. По думите на Златанов за справяне със ситуацията не може да се разчита на ниското ниво на имунизираните – 20 на сто. До 40 на сто са преболедувалите.

„Основната възрастова група на заразените сега е 20-39 години, но има и под 18-годишна възраст с проявена симптоматика, което е леко притеснително”, допълни Златанов. По думите му лечебните заведения трябва да имат готовност в детските си отделения.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции