Следва: Хаос относно ...

Обучават питбулчета от малки, за да ги ползват за битки с диви прасета (видео и снимки)

21 Август 2019
17 2056

Бойни кучета, тренирани от малки кутрета, се насъскват срещу диви прасета в индонезийска провинция, въпреки че ужасяващите кървави арени са извън закона, пише The Daily Mail.

 

Стотици зрители се събират около ринговете в Западна Ява, залагайки пари до равностойността на 250 лева на предпочитаните си питбули и териери, като печалбите стигат до над 2000 лева.

 

 

""

 

 

"Аду багонг" – битките с диви прасета, са забранени от регионалния губернатор Ахмад Хериуан през 2017 г., но контролът е поверен на кметовете, които често си затварят очите. 

 

Битките започват през 60-те години на миналия век, когато числеността на глиганите в страната нараства, а кучетата се използват за лов на прасета, които са влезли в плантациите.

 

 

""

 

 

Традицията е останала и до днес, а собствениците на кучета все по-успешно тренират своите възпитаници да стават умели, безпощадни убийци.

 

 

""

 

 

В наши дни кучетата не се насъскват докато убият глиганите, но се дават парични награди за броя рани, които нанасят на жертвите си. От съдиите често се иска да отделят челюстите на кучето от кървящата плът на свинята, за да бъде сменена тя с нова, тъй като е прекалено изтощена. 

 

 

""

 

 

Всъщност собствениците на кучетата трябва да си платят за използването на глигана, транспортирането му и малка такса за всяка рана, която тяхното куче нанесе на животното. 

 

Но успешните гледачи правят страхотен бизнес, пускайки кучетата си да изкарват баснословни суми, след като веднъж са си извоювали репутация. 

 

 

""

 

 

В ерата на социалните медии организаторите пускат снимки и видеа в Инстаграм, а социални групи се ползват, за да се рекламират битките. 

 

 

""

 

 

Въпреки, че шериатът в мюсюлманска Индонезия забранява употребата на алкохол, мъжете се отпускат с напитки, а сред феновете има членове на рокерски банди, жени, деца и дори полицаи и военни. 

 

Дружества за защита на животните апелират към местните власти да положат повече усилия, за да спрат тази кървава практика, но в гъстата джунгла контролът е труден, а корупцията – силно разпространена. 

 

 

Източник: The Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции