Следва: Ледовете на А...

Общината във Венеция се наводни минути след като отхвърли мерки за борба с климатичните промени (видео)

15 Ноември 2019
38 4562

Общинският съвет на Венеция, който се намира точно до Големия канал, беше залят от вода за първи път във своята история. Това се случи точно след като Съветът отхвърли мерките за борба с климатичните промени.

 

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ЦЕНТЪР НА ВЕНЕЦИЯ Е ПОД ВОДА (ВИДЕО)

 

 

 

 

Историческият италиански град е под вода вече цяла седмица след най-тежкото наводнение за последните 50 години. Докато съветниците обсъждаха регионалния бюджет за 2020 година, в сградата в двореца на Феро Фини започна да влиза вода.

 

 

 

 

По ирония на съдбата, камарата беше залята две минути, след като мнозинството отхвърли законови промени, свързани с климатичната криза, пише CNN.

 

 

 

Consiglio regionale sospeso per allagamento di palazzo Ferro Fini

Публикувахте от Roberto Ciambetti в Вторник, 12 ноември 2019 г.

 

 

 

Сред отхвърлените предложения бяха финансиране на проекти за възобновяеми енергийни източници, замяна на дизеловите автобуси с по-екологичен вид транспорт, намаляване на замърсяването с пластмаса и замяна на старите замърсяващи въздуха печки.  

 

 

ВЕНЕЦИЯ ПРЕЖИВЯВА НАЙ-ГОЛЯМОТО СИ НАВОДНЕНИЕ ОТ 50 ГОДИНИ НАСАМ (ВИДЕО)

 

 

468 милиона евро бяха изхарчени за възстановяване на щетите след бурята Вая миналата година. Наводнението във Венеция през 2010 година пък струваше стотици милиони, които са непосилни за местния съвет. Въпреки това партиите в Общинският съвет не постигат съгласие относно политиките в посока на повече екологичност и превенция на природните бедствия.

 

 

 

 

Във вторник кметът на Венеция Луиджи Бруняро обвини именно климатичните промени за необичайно високото ниво на водата. По думите му наводнението е “рана, която ще остави траен белег върху Венеция”.

 

 

 

 

Заседанията на Общинския съвет са преместени временно в Тревизо заради наводнението.

 

 

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции