Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Общината "узакони" терасата с барбекюто на Пламен Георгиев (снимки)
Общината "узакони" терасата с барбекюто на Пламен Георгиев (снимки)
06-25-19
добавено
4457
прегледа

Общинският строителен контрол в София "узакони" постройките на терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, въпреки че според район "Слатина" те са направени без документи. Събарянето им на практика е отменено, пише Mediapool.

 

 

КПКОНПИ НЕ ОТКРИ ПРОБЛЕМ В ЕВТИНИТЕ ИМОТИ НА ЦВЕТАНОВ, АНГЕЛКОВА И ОЩЕ ПЕТИМА (ВИДЕО)

 


През април експерти от районната администрация установиха незаконни два дървени навеса от по 50 кв. метра върху покрива тераса от тризонета на Пламен Георгиев. Освен това посочиха шефа на антикорупционната комисия като собственик на постройките, въпреки че той твърди, че те са върху общи части на сградата, а не върху неговата тераса. Актът за премахването на навесите трябваше да бъде издаден от общинския строителен контрол, който от години се оглавява от арх. Влади Калинов.

 

 

 


В понеделник  Калинов обясни, че установените от районната администрация незаконни постройки, всъщност може да са законни, "когато е допустимо". Той потвърди, че въпросните навеси не са били част от проекта и разрешението за строеж за сградата в столичния кв. "Гео Милев", в която сега живее Георгиев. Въпреки това тя е въведена в експлоатация с въпросните постройки и "нищо след това не се е случило".

 

 

ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ИЗЛЕЗЕ В ОТПУСК СЛЕД НАТИСК ОТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ПРЕМИЕРА

 


От обясненията на Влади Калинов не става ясно на кой текст от закона се позовава, за да признае за законни постройките, направени без разрешение и без строителни книжа.

 

 

 

 

ПОЯВИ СЕ ЧЕТВЪРТА ЦЕНА НА ТРИЗОНЕТА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

 


Общината от месец не отговаря на въпросите на Mediapool защо общинският строителен контрол не е издал заповед за премахването на постройките на терасата-покрив на Пламен Георгиев. От там дори препратиха отново към районната администрация "Слатина", въпреки че нейните служители само констатират проблемното строителство, а заповедта за премахване трябва да се издаде от арх. Калинов.

 

 

Източник: Mediapool