Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Общинският съвет на Пловдив не се съобрази с ултиматума на Москов за Онкодиспансера, кметът Тотев излезе в отпуска
Общинският съвет на Пловдив не се съобрази с ултиматума на Москов за Онкодиспансера, кметът Тотев излезе в отпуска
gospodari.com
10.11.16
добавено
8331
прегледа

Общинският съвет на Пловдив така и не разгледа сериозната тема за Комплексния онкологичен център в града и проблемите там, които ние от Господарите разкрихме.

 

Така на днешната редовна сесия общинарите не се съобразиха с ултиматума на министъра на здравеопазването, а именно - да се смени ръководството на лечебното заведение и да се въведе липсващият механизъм за постоянен контрол, с който да се гарантира, че повече проблеми в медицинската практика на Онкодиспансера няма да има.

 

За съжаление така общинските съветници и кметът Иван Тотев поставят на карта съществуването на лечебното заведение, чийто лиценз е заплашен заради липсата на адекватна реакция от тях и спешно взимане на мерки.

 

Припомняме, че оставката на управителя на Онкодиспансера бе поискана и първоначално вкарана в дневния ред на днешното заседание, но лично кметът Иван Тотев я премахна. Така и темата за проблемите на КОЦ-а не беше обсъдена.

Общинските съветници все пак получиха от Господарите част от Медицинския одит, посочващ нарушенията в Онкодиспансера, както и мерките, набелязани от министър Москов. Оказа се, че кметът и председателят на Общинския съвет не са ги пратили навреме - това беше тяхното оправдание да не разгледат на тази сесия промяната в управлението на Комплексния онкологичен център.

 

Междувременно кметът на Пловдив Иван Тотев е излязъл в отпуска. Така пропусна не само нашия екип на сесията, но и служители на друго проблемно общинско лечебно заведение.

 

В очакване сме да видим дали на следващата сесия общинарите ще се стегнат и ще обсъдят сериозно темата с КОЦ - Пловдив. Дано обаче не е късно...

 

 

УСТАТА НА УПРАВИТЕЛЯ НА СКАНДАЛНИЯ ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР В ПЛОВДИВ ПРЕСЪХНА ОТ ВЪПРОСИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ

 

УЖАСЯВАЩАТА ИСТОРИЯ НА ПАЦИЕНТКА НА КОМПЛЕКСНИЯ ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР В ПЛОВДИВ

 

ЛЕКАРСКО БЕЗХАБЕРИЕ ОСАКАТЯВА ХОРА В ПЛОВДИВ?

 

НАЧАЛНИЦИ ПРИЗНАВАТ ЗА НАРУШЕНИЯ В ОНКОЛОГИЧНИЯ ЦЕНТЪР В ПЛОВДИВ