<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дай акъл" на ...

Общински съветник тормози жителите на цяло село със стотици крави-„субсидарки“ (РЕПОРТАЖ)

28 Април 2021
0 5498

Скъпи приятели, България е сред страните с най-много регистрирани злоупотреби с европейски субсидии в земеделието. Този факт не остава незабелязан от представители на Европейския парламент. На фона на това получихме сигнал от жители на с.Одранци, общ.Земен за общинския съветник от Перник и бивш кмет на съседното село Богданов дол Петър Теофилов, който получава субсидии за стотици крави, отглеждани в тяхното село. Липсата на каквито и да е адекватни условия за животните ги прави агресивни в търсенето им на храна и така те нападат градините и дворовете на малкото останали жители в населеното място.

Министър Танева: “Да се придържаме, че нямаме такива измами” (видео)

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха на място, за да чуят оплакванията на хората и да проверят в какви условия се отглеждат животните. Кадрите, на които се натъкнаха, са меко казано плашещи. Слаби и болнави животни кръстосват цялото село, докато оборът, в който би трябвало да се отглеждат се руши. Мястото видимо не отговаря на законовите изисквания, но местните споделят, че сигналите им до различни институции до момента удрят на камък. Многократно са се обръщали към общината в Земен, полицията и дори прокуратурата без резултат, което ги мотивира да потърсят „Господарите“.

Справка в регистъра на Министерството на земеделието, горите и храните показва, че само за година Теофилов, съпругата му и синът им са получили субсидии в размер на 151 935 лева. Сходна е цифрата и през 2019 година. На фона на това животните са оставени на природните условия. Феномен, известен в България като „животни-субсидарки“.

Съвсем скоро очаквайте продължението на темата – срещата ни с Теофилов и неговото виждане за случая, а ние очакваме вашите сигнали за злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Shawshank

    22 Ноември 2021

    За съжаление това е грозната действителност, в която живеем тук и сега - местни "големци", изживяващи се като феодали ... смятащи, че могат да се разпореждат с хорските съдби и имоти ... нагли, цинично спокойни и уверени в недосегаемостта и безнаказаността си ... а институциите спят, удобно не чуват, не виждат, разсейват се ... Не знам кое е по-страшното - безпаметният сън на държавата, или нашият такъв ... Респект към хората, събрали кураж и сили да застанат с лицата и имената си пред камерите, в пореден, дано не последен, опит за търсене на справедливост ... Дано такава има, по един или друг начин, защото държава без правосъдие не е държава, а общество, приемащо да живее без правосъдие, заслужава точно така да живее ... Събудете се, хора ... Вярвам, че ако всеки от нас реагира на несправедливостите и неправдите, кой колкото и както може, тогава бавно, много бавно, ще започнем да си връщаме държавата ... и животите ...

Покажи всички Скрий

Реакции