<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Дай акъл" на ...

Общински съветник тормози жителите на цяло село със стотици крави-„субсидарки“ (РЕПОРТАЖ)

28 Април 2021
0 5184

Скъпи приятели, България е сред страните с най-много регистрирани злоупотреби с европейски субсидии в земеделието. Този факт не остава незабелязан от представители на Европейския парламент. На фона на това получихме сигнал от жители на с.Одранци, общ.Земен за общинския съветник от Перник и бивш кмет на съседното село Богданов дол Петър Теофилов, който получава субсидии за стотици крави, отглеждани в тяхното село. Липсата на каквито и да е адекватни условия за животните ги прави агресивни в търсенето им на храна и така те нападат градините и дворовете на малкото останали жители в населеното място.

Министър Танева: “Да се придържаме, че нямаме такива измами” (видео)

Репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха на място, за да чуят оплакванията на хората и да проверят в какви условия се отглеждат животните. Кадрите, на които се натъкнаха, са меко казано плашещи. Слаби и болнави животни кръстосват цялото село, докато оборът, в който би трябвало да се отглеждат се руши. Мястото видимо не отговаря на законовите изисквания, но местните споделят, че сигналите им до различни институции до момента удрят на камък. Многократно са се обръщали към общината в Земен, полицията и дори прокуратурата без резултат, което ги мотивира да потърсят „Господарите“.

Справка в регистъра на Министерството на земеделието, горите и храните показва, че само за година Теофилов, съпругата му и синът им са получили субсидии в размер на 151 935 лева. Сходна е цифрата и през 2019 година. На фона на това животните са оставени на природните условия. Феномен, известен в България като „животни-субсидарки“.

Съвсем скоро очаквайте продължението на темата – срещата ни с Теофилов и неговото виждане за случая, а ние очакваме вашите сигнали за злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • shadow

    02 Май 2021

    В Абсурдистан всичко е възможно. Дори да пиеш мляко без да имаш крави. Аферим машала проста рая.

Реакции