<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ако д-р Стамо...

Обявен за починал и кремиран китаец шокира семейството си, като се прибра вкъщи (снимки)

07 Юли 2020
0 1961

Китаец, който преди време е бил обявен за мъртъв от лекарите, се е върнал жив у дома, шокирайки членовете на семейството си, пише Daily Mail.

43-годишният мъж с фамилно име Джао се появил вкъщи два месеца, след като семейството му било организирало погребалната му служба и е кремирало тяло, взето от болница. В болницата твърдят, че медиците са го объркали с друг починал пациент, защото двамата изключително много си приличали.

Чичото на мъжа разказва, че той е имал психично заболяване. Изчезнал е от дома си в югозападния китайски град Чунцин по-рано тази година. Загриженото семейство подало сигнал в полицията през март. Униформените се свързали с тях в началото на април, съобщавайки, че мъжът се лекува в здравно заведение в град Уънджоу.

Семейството пристигнало в болницата на следващия ден, но лекарите им казали, че е малко вероятно Джао да оцелее, тъй като страдал от туберкулоза.

Чичото на Джао споделя, че не е бил в състояние да идентифицира своя „племенник“, който е бил покрит с маска, докато е бил поддържан от кислородна машина. Медиците също попречили на семейството да видят близкия си отблизо, заради опасенията за заразяване с коронавирус.

Семейството решило да върне умиращия пациент у дома. Мъжът обаче бил обявен за мъртъв от лекарите.

Семейството не е видяло тялото, което веднага е изпратено в крематориум в Чунцин поради ограниченията заради Covid-19.

Докато семейството се учило да живее с мъката, чичото получил изненадващо телефонно обаждане от полицията в края на май. Полицаите в провинцията съобщили, че са намерили бездомник, който твърди, че е г-н Джао.

Болницата във Уънджоу излезе с позиция, според която лекарите случайно са го объркали с друг пациент, защото двамата били почти еднакви на външен вид. Медицинските работници твърдят, че пациентът дори носил личната карта на г-н Джао, когато бил приет в болницата.

Медиците казаха още, че и двамата мъже преди това са били диагностицирани с туберкулоза, което помогнало за объркването. От ръководството на болницата настояват също така, че  здравните работници са разрешили на семейството на Джао да идентифицира пациента.

Семейството поиска обезщетение от болницата за допуснатата грешка.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции