Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Овладян е пожарът в ТЕЦ "Марица Изток 2" (видеа и снимки)
Овладян е пожарът в ТЕЦ "Марица Изток 2" (видеа и снимки)
Вземи EMBED
Loading the video...
06-24-19
добавено
1933
прегледа

Големият пожар, пламнал в ТЕЦ "Марица Изток 2" е овладян. На мястото на инцидента обаче остават екипите на 12 пожарни, тъй като все още има множество тлеещи огнища, които продължават да се обливат с вода, съобщава Mediapool.


 

 

 

 

Няма пострадали и ранени хора, заявиха от централата. Паднал е обаче частично коминът на сероочистката на седми блок, откъдето реално е тръгнал огънят.

 

 

От Министерството на енергетиката съобщиха, че пожарът е причинен от възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща инсталация на един от блоковете, който е в планов ремонт. Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма опасност за населението, посочват от министерството.

 

 

 

 

 

ГОЛЯМ ПОЖАР ИЗБУХНА В ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК 2", СРУТИЛ СЕ Е КОМИН В 7-МИ БЛОК (СНИМКИ)

 


Пожарът не е повлиял на текущата работа на електроцентрала. 

 

 

 

 


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще провери на място обстановката след възникнало възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща инсталация, който е в планов ремонт.  Около 14 часа министър Петкова ще говори пред медиите на място. Към мястото пътува и главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, който по-късно ще направи изявление, уточниха от МВР .

 

 


Източник: Mediapool