Следва: Коронавирусъ...

Огледалото, насочено в подходяща посока, изкривява човешкото тяло по невъобразим начин (видео и снимки)

10 Март 2020
0 424

Фотографът Лин Юнг Ченг, известен още като 3 см, прекроява реалността в поредицата си от огледални портрети, виждаме в сайта MyModernMet. Изображенията съдържат лица и човешки фигури, чиито крайници са удвоени чрез добавяне на огледало, което, насочено по подходящ начин, изобразява причудливи изкривявания, превръщащи предметите в извънземни фигури – ефект, който е толкова интригуващ, колкото и зловещ.

“Стилът на моите фотографии наподобява сюрреализъм”, споделя Ченг и добавя: “но бих искал да го определя като „сюрреализъм в реалността.“ Огледалото дава разширение на реалността, което позволява на тялото да влезе в друго тяло и да създаде неподозирани форми.”

Ченг се вдъхновява в работата си от поезията и тя заема основна роля в творчеството му.

“Съчетавам поезията със собственото си въображение и личния ми житейски опит, това е формулата за създаването на творбите ми”, признава авторът.

В допълнение към огледалните си образи, Ченг “разчленява” човешкото тяло и по друг начин. С помощта на един или два маркера той чертае окръжност, триъгълник или квадрат по линиите на тялото в различни негови положения като по този начин съединява очертанието с формата на тялото в едно.

Вижте и другите снимки във видеото!

Фотограф засне най-колоритните светци и номади на Индия (снимки)

Източник: MyModernMet

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции