Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Оградата по границата с Турция пак падна
Оградата по границата с Турция пак падна
12-06-18
добавено
814
прегледа

На т. нар. възпиращо съоръжение по границата с Турция, по-познато просто като "оградата", не му върви. Част от заграждението се е срутило, като за това съобщиха различни групи в социалните мрежи. От БСП не пропуснаха възможността отново да повдигнат темата за злоупотреби при строителството на съоръжението и обявиха, че все още чакат произнасяне на прокуратурата по стария им сигнал.

 

 

 

 

Срутването е станало в местността "Дълбоки дол", на 12 километра от Малко Търново, обяви и депутатът от левицата Николай Цонков в профила си във фейсбук, сезиран от граждани. Според първоначалните информации това е станало на 4 декември. Според бившия вицепремиер и най-голям радетел за изграждането на оградата - Валери Симеонов обаче става въпрос за свличане на земни маси още на 27 ноември - причинено от обилни валежи.

 

 

Пред журналисти Цонков обясни, че левицата ще изпрати писмо до областния управител на Бургас Вълчо Чолаков с искане за обяснения. Припомни и че все още се чака отговор от прокуратурата относно проверката, инициирана от левицата при предишното пропадане на оградата. Наскоро в ефира на бТВ главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ако насрещната проверка, която в момента извършват ДАНС и експерти потвърди заключенията на специализираната прокуратура, то вероятно ще има повдигнати обвинения. Левицата твърди, че има злоупотреби при обществените поръчки за изграждането на съоръжението, като отговорници за възлагането им са областните управители на областите по протежение на оградата.

 

 

 

 

Пак в кулоарите на парламента коментира и Валери Симеонов. По думите му срутването е станало на 27 ноември, като всеки можел сам да си направи справка за количеството дъждове паднали в този ден - били над 70 литра на квадратен метър.

 

 

Симеонов припомни, че има заделени пари в бюджета за такива форсмажорни сутуации.

 

Източник: Club Z