Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ограничението на скоростта в Нидерландия ще падне под 100 километра в час
Ограничението на скоростта в Нидерландия ще падне под 100 километра в час
По света
11-14-19
добавено
1393
прегледа

Нидерландия е принудена да сведе максималната скорост по пътищата, за да намали вредните емисии, посочва BBC

 

Намаляването на дневния лимит на скоростта по холандските пътища на 100 км/ч е поискано с цел да се овладее кризата със замърсяването с въглеродни емисии. Към момента ограничението е до 130 км/ч и планът е то да се запази за нощните часове.

 

 

 

 

Новото ограничение се очаква да влезе в сила от следващата година заедно с някои други мерки. Кризата е толкова мащабна, че заплашва големи инфраструктурни проекти да бъдат спрени. Правителството планира да построи 75 000 жилища през следващата година, което принуди кабинета миналата седмица да търси справяне с проблема. Сред обсъжданите от министрите мерки бе и забрана за ползването на автомобили в неделя. На шофьорите ще бъде позволено да се движат с досегашното ограничение в часовете между 19:00 и 06:00 сутринта, когато едва 8-10 процента от автомобилите са на пътя. 

 

 

 

 

Въпреки одобрените ограничения, проблемът с високите нива на вредни емисии остава за района Рандстад в западна Нидерландия, където са съсредоточени големите градове Амсредам, Ротердам, Хага и Утрехт. Фермерите също се очаква да бъдат засегнати от мерките за редуциране на емисиите в защитените зони в страната, попадащи в Европейската мрежа Натура 2000.

 

ПОВЕЧЕТО СОФИЯНЦИ ГОТОВИ ДА ОСТАВЯТ КОЛИТЕ СИ ПРИ ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ВЪЗДУХА

 

Плановете за връщане на състезанията от Формула 1 в една от най-старите писти в Еропа Зандфорт следващата година бе критикуван остро от природозащитници, заради очакваното замърсяване на въздуха.

 

 

Източник: BBC