Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Огромна бяла акула остави зъбите си върху лодката на мъж (снимки)
Огромна бяла акула остави зъбите си върху лодката на мъж (снимки)
По света
10-09-19
добавено
836
прегледа

Огромна акула остави част от страховитите си зъби в лодката на мъж, пише Си Ен Ен.

 

Дани Макданиел и неговият приятел, Джон Чембърс, карали каяк близо до остров Санта Каталина, в събота, когато Макданиел усетил как нещо се удря в страната на каяка му.

 

"Първоначално мислех, че Джон се шегува с мен", казва 51-годишният мъж. Чамбърс обаче бил зад Макданиел в друг каяк. А и сблъсъкът бил доста силен.

 

 

 


Двамата мъже посетили района с група от шестдесет други водолази с Power Scuba. Току-що били направили гмуркане в зоната тази сутрин и решили да се поразходят с каяци преди нощното гмуркане.

 

Когато Макданиел погледнал надолу във водата, той видял виновника, който бута задния край на лодката му - огромна бяла акула.

 

 

 


Акулата забила своите зъби в задния край на лодката и бутала Макданиел, докато не се изправила лице в лице с Чембърс.

 

„Цялата горна част на тялото на акулата беше извън водата“, каза той. "Беше чудовищно."


Скоро хищникът се пуснал от каяка и се гмурнал отново дълбоко във водата, според Макданиел, който каза, че цялото изпитание е продължило около пет секунди.

 

 

 

 

Според Чембърс, акулата е била поне двойно по-дълга от деветметровата лодка.След като огледал каяка си, Макданиел установил, че акулата оставила след себе си сувенири - два зъба и масивен отпечатък на челюстта.

 

 

 

Източник: Си Ен Ен